България Север, Общество

Замръзнали ВиК-отклонения оставиха без вода семейства

снимка: Фейсбук

снимка: Фейсбук

Няколко семейства останаха без вода в началото на тази седмица, заради откритите изкопи по севлиевския воден цикъл. Причината за това са замръзнали отклонения към къщите им. Ледът в тръбите е заради оставените открити изкопи по водния цикъл. Никой не е предупредил хората сами да вземат предпазни мерки или поне да им помогне да размразят вледенените тръби.

Затова ощетените бяха принудени с горелки и здраво екипирани да слизат в рововете и размразяват замръзналите отклонения. На подобна гледка се натъкна и колега репортер от Севлиево, но поради опасения, че ще има негативни последици за тях самите, хората са помолили да не ги снимат. Във Фейсбук също излезе информация за замръзнали водопроводни отклонения. При това става дума за три различни места в Севлиево. И в трите случая пострадалите живеят в къщи.

Падналите минусови температури в неделя и началото на седмицата са основната причина за замръзналите водопроводни отклонения. Истината обаче е, че ако работещите по проекта за водния цикъл бяха предвидили последиците от студовете, биха могли да предотвратят замръзването на хорските тръби. Дали в ситуацията има виновни? Нека кажат онези, които престояха часове в изкопите, размразявайки с горелки тръбите.

Автор: Емилия Димитрова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата