xOld 2, България Север, Общество

Анкета подреди проблемите на габровци

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Застаряването на населението, обезлюдяването, ниските доходи и демографската криза са сред най-големите проблеми на Община Габрово. Това показват данните от анкетата, която Младежкото обединение на БСП проведе през декември и януари.

Тревожната информация бе оповестена на пресконференция в началото на седмицата от Здравко Кънчев и Евдокия Христова, представители на младите социалисти.

478 карти са били попълнени от габровци. Повече от половината са били изпратени чрез сайта на организацията bsp-gabrovo.com. Възрастовата група от 18 до 29 години е проявила особена активност.

Според данните от анкетата , която премина под мотото “Твоето виждане за Габрово”, другите проблеми са свързани с инфраструктурата на града ни и тунелът под Шипка.

По думите на Евдокия Христова позитивното в анкетата е, че в години на противопоставяне и разделение, често срещани са думите: заедно, всички и обединение, което дава надежда за бъдещето.

“С резултатите от това допитване искаме не да критикуваме, а да се опитаме, знаейки проблемите да намерим оптималните и реализуеми решения”, каза в заключение Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/14058610933873

Прочети цялата