България Север, Общество

Спипха двама обирджии, тормозили цяло

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията установи извършилите на серия кражби в севлиевското село Кормянско, информираха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Жител на селото сигнализирал в севлиевската полиция, че през нощта на 3-ти срещу 4-ти февруари от гаража му била извършена кражба на ъглошлайф „Елпром” и фенер. В резултат на предприетите оперативно – издирвателни мероприятия, за автори на престъплението били уличени двама негови съселяни – 23-годишен мъж, осъждан за грабеж и 20-годишен мъж, осъждан за кражба.

В хода на изясняване на цялостната им престъпна дейност разследващите полицаи установили, че лицата били извършили още 2 кражби в селото, за които в полицията нямало постъпил заявителски материал. В началото на януари откраднали самоделен електрожен от работилница към частен дом, а през нощта на 3-ти срещу 4-ти февруари, от гаражно помещение, извършили кражба на метални тръби.

Криминалистите установили още, че в началото на януари, 23-годишният мъж, заедно със 17-годишен младеж от с. Дамяново, демонтирали и откраднали от плевня в с. Кормянско 100 покривни капака.

Вещите, предмет на престъпления, били намерени и иззети. Работата по изясняване и документиране на случаите продължава. Заведени са преписки. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата