България Север

Снимки: Започна общински етап от ученическите игри в община Елхово

sprtДнес се проведе футболна среща между съставите на ПГ по МСС “Ернесто Че Гевара” с. Бояново и ПГ “Ст. Караджа” – Елхово. Срещата бе част от стартиралия днес общинския етап на ученическите игри във втора възрастова група 8-10 клас. Общо три са гимназиите, които ще спорят за първото място в общински етап. Предварително изтеглен жребии определи победителя от този двубой утре да срещне Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово, а победителя от утрешния двубой ще играе в областния  етап следващия месец.

Резултата от днешната среща бе 4:1 в полза на ПГ “Ст. Караджа” – Елхово. Головете за професионалната елховска гимназия отбелязаха Даниел Танев, Божидар Мишев, Младен Насков и Младен Стоянов.

На 25 февруари от 14 часа във физкултурния салон на Г “Св. Кл. Охридски” ще се проведе общинският етап от ученическите игри по тенис на маса с участието на отбори от двете основни училища и от двете гимназии в град Елхово, разпределени в няколко възрастови групи – 5 – 7 клас, момичета и момчета и 8 – 10 и 11 – 12 клас юноши и девойки. На 27 февруари от 14 часа във физкултурния салон на ОУ “Св. Паисий Хилендарски” ще се проведат общинските състезания по волейбол за втора възрастова група – Гимназия “Св. Климент Охридски” и ПГ “Стефан Караджа”. Победителите в отделните спортове по усмотрение и преценка на ръководителите на отборите ще представят община Елхово на областния кръг от състезанията през месец март.

Общинският етап от състезанията се организират и финансират от община Елхово, като пряк организатор е ОДК. За всички отбори – победители от общинския кръг на игрите са осигурени спортни награди.

Прочети цялата