България Север

Представителна изява на Клуб „Игрите в Интернет“ в Гимназия „Св. Климент Охридски“

interНа 19.02.2014 г. в Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, се проведе първата представителна изява на Клуб „Игрите в Интернет“ към проект BG051РО001 – 4.2.05 – „Да направим училището привлекателно за младите хора“ (УСПЕХ).

Тема на събитието беше: „Турнир – кой е най-добър на игра по избор от интернет?“ В компютърния кабинет присъстваха: г-жа Йовка Драгоева – директор на Гимназията, учители, родители и ученици.
Клуб „Игрите в Интернет“ е с ръководител г-жа Милена Славова – старши учител по информатика и информационни технологии. Клубът съществува за трета поредна година в различен състав и е мястото, където свободно всеки ученик може да се забавлява, разучавайки и играейки игри.

Игрите стимулират творческите способности на ученика, изпълняват важна роля за социалното и интелектуалното му развитие. Игрите са свързани със самодисциплина и самостоятелност, с развитието на стратигическо мислене и умения за решаване на проблеми, с усъвършенстването на двигателните и пространствени умения.

Групата се състои от 15 ученици – 4 момичета и 11 момчета от 8, 9 и 11 клас. Играта, която беше избрана от учениците, е Counter Strike. Турнирът се проведе в три етапа, като в първия се състезаваха 8 ученици, във втори – 4 и на финала останаха 2 ученици. Всички ученици от Клуба получиха материали, предоставени по проект УСПЕХ. Победителят в турнира – Теодор Кънев, получи предметната награда – слушалки с микрофон и СD диск.

Прочети цялата