България Север

Снимки: Уроци по родолюбие в ЦДГ”Надежда” – Елхово

rodoПодготвителните групи в ЦДГ”Надежда”, Елхово, отбелязаха националния празник 3 – ти март. Децата в предварителната си подготовка подредиха постери с портретите на Левски и Ботев, на музеите – паметници на освобождението Шипка и Столетов, Плевен,  родните места на велики българи – революционери. Припомниха си символите на българската държава – герб, знаме, химн. Подреждаха картата на България и местоположението на паметниците на освобождението. Оцветяваха българския трибагреник, звучаха патриотични песни. Децата с вълнение казваха стихотворения на Вазов и Ботев,  пееха песни възхваляващи красотата на нашата Родина. Активираха понятия като Род, Родина, семейство, роден край, родолюбие, историческа памет и др.

Учителите ползваха мултимедийна презентация, за да покажат красотата на нашата родина България.. Надяваме се, че нашите усилия да възпитаме родолюбиви млади хора, няма да останат напразни. Вярваме, че прекрасните и умни, талантливи и любознателни деца, преминали през ЦДГ”Надежда” ,ще носят топлината и уюта на семейството, връзката с родния край и Родината ни България, ще се учат по света, но ще се връщат със своите знания , за да става страната , родния ни край все по-добро място за живеене.

Празници по-случай 3-ти март се организираха и във филиалите на детската градина в селата Бояново и Маломирово. И там звучаха стихове за Ботев и  Левски, звучаха „Високи сини планини” и „Тих бял Дунав…”

Честит Национален празник уважаеми колеги от Целодневна детска градина „Надежда”! Честит празник уважаеми родители и съграждани!

Мария Какърова, директор на ЦДГ”Надежда”

Прочети цялата