България Север

Министър Найденов разпореди проверка за оградата по границата

naidМинистърът на отбраната Ангел Найденов разпореди проверка във връзка с окончателния доклад за изпълнението на „Инженерно съоръжение възпрепятстващ тип по българо-турската граница“. Със своя заповед министър Найденов разпореди Инспекторатът на Министерството на отбраната да извърши извънпланова проверка за установяване на дисциплинарни нарушения във връзка с констатирани пропуски, посочени в утвърдения от министър-председателя окончателен доклад.

Проверката трябва да се извърши в периода от 14 до 19 март от комисия с председател полк. Стефан Трашлиев – главен инспектор на Министерството на отбраната, съобщават от ведомството.

Обект на проверката ще бъдат длъжностните лица от Министерството на отбраната и Сухопътните войски, участвали в процеса на вземане на решения и тяхното изпълнение, включващо и упражняването на контрол, които със своите действия или бездействия са довели до настъпване на констатираните в доклада нарушения.

Във връзка с препоръките на Главния инспекторат на Министерския съвет в понеделник, 17 март, ще стартира процедура за предоговаряне с фирмите-доставчици, за да бъдат отстранени констатираните пропуски, слабости и нарушения.

За целта командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов е изпратил писма-покани до фирмите за разговори и по петте обявени в обществената поръчка позиции. Разговорите ще се проведат от 11.00 ч. в понеделник, като за участие в тях, с цел постигане на максимална степен на прозрачност, са поканени представители на Министерството на вътрешните работи и на дирекция „Главен инспекторат“ в Министерския съвет.

Прочети цялата