България Север, Общество, Спорт

Стартира Английската Неделна Лига в Габрово

DSC04007

В неделя, на 16 март, стартира третият сезон на Английската Неделна Лига в Габрово, като нейният нов дом ще бъде спортен комплекс Трендафила. Отборите, които се записаха за участие тази година са 17, което определя и програма от 32 кръга, с по осем срещи и един почиващ тим на кръг.

В откриващия мач на лигата, се срещнаха отборите на “LAZIALE ” и  “YOUNG STARS” от Троян. Домакините поведоха с три бързи гола, реализирани от Милен Панчев, на два пъти и Димитър Димитров, но гостите от Троян, не се предадоха и осъществиха запомнящ се обрат, с хеттрик на Диян Гърмидолов и попадения на Здравко Антонов и Тодор Браилски за кpайното 3:5.

В следващата среща, след изключително оспорван сблъсък, “ФК Експрес” победи отбора на “2+2″ с 4:2. Точни за победителите бяха Станимир Лилов, Йосиф Аджов и Ивайло Райнов на два пъти, а за загубилите, с  два гола се отличи Радослав Гутев.

В 12 часа, за първия си мач, излязоха и шампионите за 2013 г. “ФК Стеф”. Техен опонент бе тимът на “Школата” и изненада нямаше. Двукратният голмайстор на лигата Иван Лесев, започна сезона с пет точни попадения. Президентът на тима Павлин Колев се отчете с две, а Димчо Данов с едно. Калоян Михайлов от “Школата” се разписа и в двете врати, а за крайното 9:3, голове добавиха още Тихомир Бонев и Христо Новаков.

Представителят на Габрово в Лига България “Габ Инвест”, също стартира с победа. Цветелин Йовчев вкара два гола, Александър Аспарухов един, а Пламен Меразов от тима на “Копакабана”, си отбеляза автогол. За загубилите с 2:4 “бразилци”, точни бяха Климент Велев и Виктор Колев.

DSC04004

Дебютантите от “Гипсострой 09″, загубиха първият си мач от тима на “Ястребите” с 2:6. За победителите, хеттрик наниза Петър Недялков, а по един гол вкараха Калоян Димитров, Мартин Соколов и Дилян Тотев – Кмета. За новаците точен на два пъти беше Николай Ганев.

В шестия мач за деня отборът на “Идеал Петров”, победи инфарктно “Идеал Стандарт Видима” с 2:1, след гол в последните секунди на Христо Устапанов  – Рошко. Другото попадение за победителите бе дело на Пенко Стефанов, а за севлиевци точен се оказа Николай Иванов.

В равностоен и оспорван двубой друг от евроучастниците ни – “ФК Климат”, направи обрат за 2:1 срещу “Чардафон 1919″, с голове на Цветан Димитров и Петър Костадинов, след като за “ЧАО” беше открил Божидар Василев.

И в последната среща от първия кръг, имаше емоции и оспорвана игра. Стефан Иванов наниза два гола за “Марти Аверс”, но след попадения на Павел Лолев и Павел Арнаудов, тимът на “ВЕС ПА” изравни. В края на срещата, с нови два гола, Иванов оформи крайното 4:2.

Успешен дебют на новото поприще като съдии, в Неделната лига, направиха и двама доскорошни футболисти в нея – Пламен Генчев и Андрей Феодоров

Следващата неделя, 23 март, от 10 до 18.00 часа, на спортен комплекс “Трендафила”, предстои вторият кръг от Английската Неделна Лига – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата