xOld 2, България Север, Общество

Габровец в евролистата на “Синьо единство”

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общинският председател за Габрово на Политическа партия “Синьо единство” Васил Папазов е включен на 13-то място в листата на кандидатите за предстоящите европейски избори през месец май. Новината съобщи пред местните медии в Габрово председателят на партията Христо Панчугов.  Водач на листата на “Синьо единство” е Надежда Нейнски, втори е журналистът и общественик Бойко Станкушев, а трети Ергин Емин.

Васил Папазов е на 34 години. Бакалавър по „Стопанско управление“ на Техническия университет в Габрово. Млaдши експерт “Образование, култура, етнически и интеграционни въпроси” в Областна администрация – Габрово (2010-2014).

Дългогодишно професионално развитие, опит и експертиза в неправителствения сектор – обучител, координатор и организатор на проекти и програми свързани с деинституционализация на социални услуги; доброволческа дейност; взаимодействие с органите на местна власт и разработване на политики за младите хора, образованието, културата и спорта; управлението на проекти; работа с младежи, ромски групи и привличането им в доброволческите програми.

Пред габровските журналисти Христо Панчугов представи Платформата за създаване на единната дясна партия, учредена от ”Синьо единство” и гражданските сдружения ЕВЕТ и Обединени земеделци и демократи.

Той определи листата на партията за предстоящите избори като единствената дясна такава.

По думите на Панчугов платформата е продължение на идеята, с която партията е била създадена, а именно създаване на нова модерна дясна партия, на база на консолидацията, на така нар. “традиционна десница”. “Ние решихме, че в тази ситуация, вече трябва да спрем разговорите с партийните елити и хора, претендиращи за  лидерство в десницата, и да потърсим доверие в българските избиратели”, заяви той.

От казаното от него стана ясно още, че предстоящите евроизбори ще бъдат структурирани около няколко неща. Истински дебат за Европа и бъдеще на България в нея, и да бъдат убедени истинските десни избиратели, че проектът “Синьо единство” има бъдеще. “Нова дясна партия в България може и трябва да се случи след евроизборите”, допълни още председателят на партията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Прочети цялата