България Север

Снимки: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово с нови спортни съоражения благодарение на успешно реализиран проект

decaПо случай  настъпването  на  пролетта    учениците от ОУ „Св. св.  Кирил и Методий“ гр. Елхово, участници в Проект  BG051P0001-3.1.06.“ Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“ по Оперативна   програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, организираха спортен празник. Повод за спортната инициатива беше и представянето на доставените  по проекта спортни материали и съоръжения.

На получените тенис-маси, джага, баскетболни кошове, дюшеци и пейки се изявиха момчетата от Х, XI и XII полуинтернатни групи. Учениците с интерес към бокса показаха своите умения с новите боксови ръкавици. На спортната площадка бяха разположени останалите баскетболни кошове и вратичките за мини-футбол. Тук своя спортен дух и умения за колективна игра показаха момчетата от VI, VII,VIII и IX полуинтернатни групи. Момичетата се включиха в играта на волейбол,баскетбол, федербал и скачане на въже.

Особено голяма радост доставиха на децата получените ракети за бадмингтон и 40-те обръча. С тях се впуснаха  в надпревара учениците от III, IV и V полуинтернатни групи. За   най-малките   ученици   от  I  и  II  полуинтернатни групи възпитателите организираха състезание с игрите от двата спортни центъра. Тук са включени игри с кегли, мини-голф, стрелба по мишена със залепващи се стрелички, хвърляне на халки и др.

Тези доставки на материали със спортна насоченост имат за цел  подобряване на образователната среда в на системата на народната просвета. Спортните пособия улесняват извършването на дейностите по организиран отдих и спорт и дават възможност на децата да разкрият своите спортни заложби, да изразходят своята енергия в полезни и практични игри.

Прочети цялата