България Север

Снимки: Патронен празник на СОУ “Д-р Петър Берон” – Елхово

praznНа 20 март в киносалона на град Болярово се проведе тържествено честване на патронния празник на СОУ “Д-р Петър Берон”. Водещи бяха Ана-Мария Иванова и Радина Станиславова, ученички от VІІ а клас. Началото на тържеството започна с химна на България и посрещане на знаменната група. Участничките в мажоретния състав изпълниха своя танц. Патронният празник училището винаги е бил вълнуващ, изпълнен с трепет, жадуван и чакан като пролетта. Той бе поклон пред първите, основали училището, обучили и възпитали много поколения млади и талантливи ученици. Той бе и поздрав към настоящите учители, продължаващи с чест този хуманен и благороден труд.

Директорът на училището г-н Васил Гаджуров поздрави всички присъстващи, подчерта, че образованието е най-безценната инвестиция за бъдещето и обеща екскурзия на всички участващи в програмата и в подготовката на празника. Скъпи гости на тържеството бяха и представители на общинската администрация, кметове и кметски наместници, бивши учители, родители. Г-жа Мария Чанева, секретар на общината прочете приветствие от името на кмета г-н Христо Христов. Изпълнена бе поетична композиция на тема: „ От възрожденски пламък озарени “ от ученици от VІІ клас. Тя бе поклон пред светлия патрон д-р Петър Берон и към всички български просветители през Възраждането. В хармония с думите на Достоевски, че красотата ще спаси света, красота и фантазия излъчваха изпълненията на децата от ІІІ и ІV клас. Тяхната музикална програма бе под мотото “Празник е! Да протегнем ръка!” с художествени ръководители г-жа Мария Тодорова и г-жа Пролетка Петрова. Интересна драматизация на приказката “Дядовата ръкавичка” представиха малките актьори от І и ІІ клас с режисьори г-жа Златка Ламбова и г-жа Галина Петкова. Разказът на Чудомир “Не съм от тях”, драматизация на VІ клас с художествен ръководител г-жа Иванка Новакова, разсмя от сърце публиката в киносалона. Зрителите слушаха стихове и песни на английски език, изпълнени от учениците в начален етап на обучение под ръководството на г-жа Валя Панайотова.

Зрелостниците от 12 клас с ръководител г-жа Ангелина Гаджурова представиха шеговития видеофилм “ Неволите на дванадесети клас”. Последваха емоционални зрелища с изпълненията на брейк танца, подготвен с много чувство за хумор от преподавателя по физическо възпитание и спорт г-н Любослав Ценов. Момчетата от VІ и VІІІ клас демонстрираха техничност и майсторство, ловкост и смелост, пластичност и артистичност. След тяхното изпълнение зрителите се насладиха на вихрената игра на момичета и момчета от танцов състав “Боляровче”. Хубавият танц грабна сърцата на всички и бе един много силен емоционален завършек на тържествения концерт.

Прочети цялата