България Север, Общество

ИМКА-Габрово включи над 400 ученици в Целите на хилядолетието

снимка: Светлозар Стефанов

снимка: Светлозар Стефанов

ИМКА-Габрово включи над 400 ученици в изпълнението на Целите на хилядолетието за развитие на ООН.

Преди броени дни приключиха серията от едноседмични обучения, свързани с 8-те Цели на хилядолетието в четири училища от Габрово, Стара Загора и Пловдив, информира директорът на организацията Антоанета Янкабакова.

В четирите гимназии – НАГ и ПМГ – Габрово, ПМГ “Гео Милев” – Стара Загора и ПГХТТ – Пловдив, младите студенти обучители работиха първоначално с 87 ученици, които вече са партньори в реализацията на проекта “8 цели – Ние действаме…”.

Процесът на обучение на учениците беше интерактивен, с различни симулативни и ролеви игри и презентации. На втория етап във всяко от училищата бяха разработени стратегии за местно развитие, с участието на още над 320 ученици, които гласуваха и избраха работна версия на стратегия, свързана с една или няколко от целите на хилядолетието.

Целта на спечелилия екип е да продължи работата си и заедно с останалите участници да реализират една или няколко доброволчески, младежки инициативи, с участието на ученици от своето учебно заведение. Тази иницатива ще бъде подкрепена финансово от ИМКА.

В периода 27- 30 март екипът на ИМКА Габрово ще осъществи надграждащо обучение, в рамките на проекта “8 цели – Ние действаме…”. В това обучение ще участват по трима представители от всички училища, в които вече са представени целите на хилядолетието.

В обучението ще се включат подкрепящите ги учители или педагогически съветници и част от младите обучители, студенти от групата, посетила Африка през ноември миналата година, обясни Антоанета Янкабакова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата