България Север, Общество

Днес започва Кинопанорама “90 години Мосфилм” в Габрово

Кавказката красвицаДнес започва Кинопанорама “90 години Мосфилм” в Габрово, съобщиха от местната общинска администрация.

В първия ден от кинопанорамата габровци ще могат да гледат „Кавказка пленница” на режисьора Леонид Гайдай и сценариста Морис Слободски. В главните роли ще видите Александър Демяненко като Шурик и Наталия Варлей като Нина.

Шурик е добър и наивен младеж, дошъл в Кавказ, за да изучава тамошните старинни обичаи. Яхнал вярното си магаре, той събира приказки, песни, пословици, гатанки и тостовете, които по тези места са изкуство, религия и мироглед. Романтичен по натура Шурик се влюбва в местната красавица Нина. Това обаче е само началото на една вълнуваща история за отвличания, преследвания и преживявания, които младежът никога няма да забрави .

Добре познатият сюжет за тези, които вече са го гледали, ще предизвика усмивки и желание отново да се насладят на класическата руска комедия. На онези, които не са имали възможността да се “срещнат”с творбата на Леонид Гайдай, можем да кажем, че няма да останат разочаровани.

За да си припомните или да се запознаете с една от златните ленти на руското комедийно кино заповядайте днес, 2 април, от 18.00 часа във зала „Вързаждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Цената на билета за всяка от прожекциите в програмата на «90 години Мосфилм» в Габрово е 2 лева. В сряда, четвъртък и петък касата на зала „Възраждане“ ще работи от 17.00 до 18.00 часа, а в събота от 10.00 до 11.00 часа.

Прочети цялата