България Север, Общество

Над 100 хиляди лева за 42-ма общинари от европроекти

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

112 023 лева общо са получили 42 служители на габровската общинска администрация, като допълнително възнаграждение за своята работа по европроекти.

Това става ясно в отговор на питане на общинския съветник от БСП  инж. Лена Енева до кмета на община Габрово Таня Христова.

“В раздела за средства от европейски фондове и програми, европейски финансиране са посочени над 1 милион лева средства за издръжка на персонала. Моля Ви на следващото заседания на Общински съвет да ни информирате каква част, като точен размер, от тези пари, са средствата за издръжка на екипи по проекти на служители в общинска администрация! Т.е. тези, които работят по основни трудови договори и получават допълнително средства като част от екипите по проектите, които реализира Общината”, гласи питането на съветника от левицата Енева.

От отговора на кмета Христова става ясно, че за 2013-та година са изплатени възнаграждения в размер 1 755 947.00 лева (възнаграждения и осигурителни вноски върху тях), от които за допълнително възнаграждение за работа в екипи за управление на европроекти на 42-ма служители от общинска администрация са изразходвани 112 023 лв. Най-големият размер на месечно допълнително възнаграждение за миналата година, изплатено на служител от администрацията е 916.24 лв. по проект, с продължителност 24 месеца.

Възнагражденията за различните месеци се формират на база отработените човекочасове и съответната часова ставка по бюджета на проекта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата