България Север

Мариана Христова е председател на РИК – Ямбол

rikС Решение на Централната избирателна комисия за председател на Районната избирателна комисия в Ямбол за провеждане на Евроизбори 2014 е назначена адвокат Мариана Христова. Тя бе предложена за поста от ПП ГЕРБ. За нейни заместници са определени Юсеин Ахмед и Марияна Колева Петрова. За секретар на РИК е назначена Мариана Гърдева. В решението на ЦИК се уточнява, че при консултациите между политически представители в Ямбол не е било постигнато съгласие по състава на Районната избирателна комисия, поради което съставът на РИК е определен от ЦИК на основание приложените към писмото на областния управител на Ямбол предложения от партиите и коалициите.

РИК-Ямбол, съгласно решението, трябва да започне работа от днес.

Ето пълният текст на решението:

ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Р Е Ш Е Н И Е
номер 55-ЕП
София, 3 април 2014 г.

ОТНОСНО: назначаване на Районна избирателна комисия в Тридесет и първи район – Ямболски, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г.
Постъпило е писмо от областния управител на област Ямбол с вх. номер ЕП-05-27 от 29.03.2014 г. на ЦИК. Към писмото са представени всички изискуеми се документи по чл. 60, ал. 2, 3 и 4 от ИК и протокол от 28.03.2014 г. за проведените консултации за състав на РИК между партиите и коалициите, посочени в ИК
При консултациите не е постигнато съгласие по състава на Районната избирателна комисия в Тридесет и първи район – Ямболски, поради което съставът на РИК се определя от ЦИК на основание приложените към писмото на областния управител на област Ямбол предложения от партиите и коалициите, участвали в консултациите.
Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4, 5 и 6 от ИК и Решение номер 7-ЕП от 23 март 2014 г. на ЦИК Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Тридесет и първи район – Ямболски, в състав от 15 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мариана Стоянова Христова
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Юсеин Хасан Ахмед
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Марияна Колева Петрова
СЕКРЕТАР: Мариана Георгиева Гърдева- Виденова

ЧЛЕНОВЕ: Женя Ангелова Кайали
Ани Стефанова Канева
Драгомир Минков Димитров
Екатерина Антонова Янева
Дженко Георгиев Дженков
Елена Димитрова Иванова- Георгиева
Илиана Христова Колева
Тодор Василев Чиповски
Мехмед Люманов Мехмедов
Анелия Неделчева Димитрова
Нели Кръстева Стоянова

2. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 4 април 2014 г. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от съобщаването му.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:
Севинч Солакова

Прочети цялата