България Север, Общество, Спорт

Габровски триумф в Лига България

DSC04007

Габровските отбори се класираха за Втория кръг на Лига България, след мачовете реванши, които се състояха в събота и неделя. “Габинвест” загуби втората си среща с 1:2, но с общ резултат 5:4 продължи напред. Краси Миланов откри за домакините, но с два бързи гола в средата на втората част “ФК Русе” обърна резултата.

Така, в последните 15 мин настъпи драмата. Неточният мерник на русенци, гредите, спортният шанс и отличните намеси на вратаря Тихомир Петков доведоха до крайното 1:2, и продължаване на “Габинвест” напред.

“ФК Климат” записа победа и в реванша с “Дунав Завинаги”, този път с 6:5. Хеттрик отбеляза Станислав Колев, а по един гол добавиха Петър Костадинов, Свилен Вътев и Николай Митев.

Така в сряда в 19:30 часа двата тима ще разберат своите противници за 2 кръг на Лига България.

От 5 кръг на Английската Неделна Лига в Габрово се изиграха само 4 срещи. “LAZIALE” победи “ФК Експрес” с 2:1 с голове на Янко Сергеев и автогол на Георги Пъчев. “ВЕС ПА” надделя над “Гипсострой -09″ с 3:1, след две точни попадения на Йордан Данев. Радо Гутев наниза хеттрик за “2+2″ за крайното 5:1 над :Идеал Стандарт Видима” за поредната победа на отбора си.

В най – интригуващата среща “Идеал Петров” победи “Габинвест” с 3:1. Силно се представи Христо Устапанов – Рошко, който с два красиви гола вдъхнови своите за победата.

6 кръг от АНЛ – Габрово ще се изиграе на комплекс Трендафила, на 27 април, след едноседмична великденска пауза.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата