База Данни Картини

Вуйчото на убития Ангел от Катуница: Цар Киро ми предложи облаги, за да го оневиня

20140427.fkhhisljks

Този човек трябваше да бъде съден за организирана престъпна група и да получи много по-сериозно наказание, смята Веселин Христов

Ще съдя Кирил Рашков за изказванията му срещу мен. Но предстои да се консултирам по този въпрос с моя адвокат. Това каза в студиото на ”Всяка неделя” Веселин Христов, вуйчо на убития Ангел от Катуница.

След като беше осъден Кирил Рашков се опита да ми предложи определени облаги, за да изляза аз и да го оневиня пред обществото, допълни Христов. Според него, цар Киро му е предложил „ще получиш всичко, което пожелаеш”. 

Той припомни, че преди неговия племенник да бъде убит, група роми, около 50 души, организирани от Кирил Рашков, са предизвиквали българи, като са ги заплашвали с убийство, след което е станал и трагичния инцидент. Бусът- убиец е тръгнал от дома на Рашкови и след смазването на Ангел пак се е върнал там, това е доказано от съда, допълни вуйчото.

Според Веселин Христов Кирил Рашков е трябвало да бъде подведен под отговорност за организиране на престъпна група и да получи по- сериозно наказание. Този човек спекулира с измислено влияние върху българските роми, лошото е, че много политици им се връзват, смята вуйчото на загиналия Ангел.

Кирил Рашков не е проблем на Катуница, той е проблем на цялата ни страна, смята Христов. Той е на мнение, че единствената разлика между наричания „цар” Киро и обикновен ром е единствено натрупаното незаконно богатство.

Името на настоящия шеф на ДАНС в Пловдив изплува на първите страници на тефтерчето на Кирил Рашков, как при това положение проверка на този специализиран орган ще е успешна, завърши Христов.

 

Към оригиналната статия

Вуйчото на убития Ангел от Катуница: Цар Киро ми предложи облаги, за да го оневиня