България Север

Габровският съд допусна екстрадиция в Германия

Архив © Copyright  — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тричленен състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Василева, допусна предаването на М.М. от Севлиево на властите във Федерална република Германия, въз основа на издадена по отношение на същия Европейска заповед за арест.

Видно от приложените по делото доказателства на 11 март тази година от прокуратурата на гр. Дармщадт – ФР Германия е издадена Европейска заповед за арест по отношение на М.М., с оглед провеждане на предварително разследване срещу исканото лице.

В заповедта е посочено, че същата се издава във връзка с извършени през периода януари – септември 2013 година общо десет престъпления за укриване на данъци. Видно от заповедта, като управител на фирма в гр. Офенбах, севлиевецът  издавал фактури с данък върху оборота /ДДС/ и е получавал сумите от тях, но не е изплащал ДДС на данъчната служба на стойност общо 635 750.05 евро.

Предвид приложените по делото доказателства съдът счете, че са налице всички изискуеми от Закона за екстрадицията и европейската заповед основания за предаването на М.М. на властите в искащата държава, като след изслушване на нейна територия лицето бъде върнато в Република България на неин граничен контролно-пропускателен пункт за изтърпяване на наложено му наказание лишаване от свобода или взета мярка, изискваща задържане.

До фактическото предаване на властите във ФР Германия М.М. остава с мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Решението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 5-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730