База Данни Картини

Собственикът на „Бони“ изхвърча от пътя и загина

Image_4085522_126

Основателят и собственик на месопреработвателната компания “Бони холдинг” Борислав Николов загина при автомобилна катастрофа в сряда на магистрала “Тракия” близо до Ихтиман в посока Пловдив.

Сигналът за инцидента е бил подаден в полицията около 17,40 ч.
Предполага се, че джипът “Мерцедес GL 63” се е движил с несъобразена скорост на мокрия път. На 26-ия километър автомобилът поднесъл, ударил се в дясната мантинела, минал през нея, преобърнал се по стръмен скат и спрял в нива на около 100 м от магистралата.

Според пътували по магистралата изсипалият се проливен дъжд е създавал тежки пътни условия.

След получаване на сигнала на мястото веднага бил изпратен медицински екип, но 50-годишният бизнесмен бил починал на място.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от софийската областна полиция. Оттам са категорични, че няма данни за намеса на друга кола в катастрофата.

Борислав Николов загина точно месец след като навърши 50 г. Бизнесменът осигуряваше препитание на над 1200 души. Той създава фирмата си като едноличен търговец. От 1996 г. е собственик на холдинг, в който влизат 33 фирми – от тях най-значими са 6-те месокомбината в Карлово, Ловеч, Хасково, Русе, Правец и Велинград, и свинекомплекси в цялата страна.

Бившият премиер Жан Виденов също работеше за Борислав Николов като консултант по евроинтеграцията и руския пазар. Той е един от 30-те консултанти в холдинга.
В Ловеч са потресени от смъртта на бизнесмена. В града се знае, че най-високото заплащане на труда е в месокомбината на “Бони”.

“Напишете за него каквото искате – няма да е лошо. Той бе добър човек и брат”, бе единственото, което каза покрусеният му брат д-р Николай Николов.

Източник: 24часа

Към оригиналната статия

Собственикът на „Бони“ изхвърча от пътя и загина