База Данни Картини

Наркодилъри изпраха 10 млн. с хотел в Истанбул

3274401c459517c1910338540ff33f25

Братя от Кърджали, близки на Ерджан Рашид – Роко, купиха баровската сграда от турски топ трафикант

Наркодилъри от Кърджали са изпрали 10 млн. лева с покупката на луксозен хотел в елитния кв. „Кючук чекмедже“ на турския мегаполис Истанбул. Криминалист от родопския град съобщи пред „Всеки ден“, че крупната сделка е станала преди 3 седмици.

Според информацията ни зад щедрия шопинг стоят братята Халил Хасан Мехмед и Реджеб Хасан Мехмед. Семейният дует е известен в ъндърграунда с любовта си към ДДС измамите в особено големи размери и трафика на хероин. Братята Мехмед се водят особено близки до скандалния бандит Ерджан Рашид – Роко, който дори им отстъпил първото място в местната мафия. Ченгето от Кърджали уточни, че 49-годишният Халил и 64-годишният Реджеп са вложили в турския хотел 10 милиона лева, които са придобити именно от данъчни престъпления.

В МВР гравитира информация, че баснословната сума е изкярена само от последния удар на братята. Врътката обаче е станала не през тяхна фирма, а през търговско дружество на техен бивш съдружник. „Така Икономическа полиция по-трудно ще влезе в дирите на далаверата“, призна информаторът ни в униформа. В Кърджали се говори, че преди месец Мехмед са цакнали 30 бона подкуп на шефа на данъчното в града. Парите били за „услугата“ ревизията на фирмата им да излезе редовна.

Скандалната далавера добива още по-зловещ нюанс с уточнението, че хотелът в Истанбул до момента е бил собственост на една от най-големите турски фамилии, която се занимава с трафик на хероин. Както „Всеки ден“ алармира, отскоро семейният тандем е горд собственик и на най-големия хотел в Кърджали – „България“. Проверката ни установи, че Халил и Реджеп са приватизирали емблематичната сграда чрез фирмата си „Рех“ ЕООД. Братята приложили изтъркания, но все още вървежен номер с компенсаторки, закупени преди няколко години с пари от наркотрафик.

Наша проверка в търговския регистър показа, че зад „Рех“ ЕООД официално стоят по-големият брат Реджеп и 40-годишният му син Енвер Реджеп Хасан. Фирмата се занимава с обществено хранене, производство на полуфабрикати, вътрешен и международен туризъм.

Доскоро неизвестните наркодилъри вече играят на високо ниво, подчерта „ухото“ ни в МВР-Кърджали. Оперативна разработка сочи, че в началото на април братята били засечени в София на среща с хора от обкръжението на Златко Баретата. Спявката станала в елитно заведение, а целта е била споразумение с аверите на Златомир Иванов за общ хероинов бизнес.

Хотелът бил в елитния истанбулски кв. „Кючук чекмедже“

Наркодилъри изпраха 10 млн. с хотел в Истанбул

Към оригиналната статия

Наркодилъри изпраха 10 млн. с хотел в Истанбул