България Север

Десните партии изтощиха доверието на гражданите

IMG_7146

Десните партии изтощиха доверието на гражданите, а това е най-страшното. Доверието за това, че нашите деца има смисъл да живеят. Знаят за какво живеят, ще имат работа, ще могат да творят и да съграждат свят, с който да се гордеят. Когато обричаме младите хора на безработица – ние се отказваме от собственото си бъдеще. Това заяви в Трявна д-р Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България.

IMG_7153

По думите й България и Европа са поставени заедно в една обща криза. “Преходът през последните 25 години в България, не беше преход към изграждане на институции на демократична модерност, каквито съществуват в Западна Европа. У нас този преход беше по-скоро ограничаване на обществените институции и дейности на държавата, в полза на наднационалните институции”, коментира тя.

IMG_7164

Д-р Лаверн сподели, че Европа може да даде един нов модел не само за собственото си управление, но и на всички останали  така че да имаме бъдеще. “Европа е единственият ни шанс да се преборим за по-добро бъдеще, но като променим нейното управление, като й дадем друга посока, различна от тази, която беше дадена от десните през последните двайсет и пет години. Време е да убием “дясната ламя” в Европа, за да не изяде бъдещето на нашите деца“, каза още кандидатът за ЕП.

Според нея гражданите на ЕС се чувстват незащитени от собствените си институции и поясни, че когато бъде избрана за евродепутат, ще се бори за връщане на обществения приоритет във всички сфери.

IMG_7170

В навечерието на 24  май  – Деня на Българската писменост,  просвета и култура д-р Лаверн подари книги на библиотеките в Трявна и Габрово.

IMG_7173

*Избори за Европейски парламент 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730