България Север

София Филм Фест и в Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Второто издание на „София Филм Фест в Севлиево” ще бъде открито на 18 юни (сряда) в 21.30 часа пред Община Севлиево с един от най-новите български филми, представен в рамките на 18-ия София Филм Фест и получил Наградата на фестивалната публика – „Последните черноморски пирати”.

Филмът ще бъде представен лично от неговите автори – сценаристката Ваня Райнова и режисьора Светослав Стоянов, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

На 19 юни (четвъртък) в 21.00 часа ще бъде представен още един български документален филм – „Хляб и зрелища” на легендарното трио Джеки, Джони и Чарли. Режисьорът Георги Стоев-Джеки, сценаристът Христо Илиев-Чарли и тонрежисьорът Джони Пенков ще бъдат специални гости на Севлиево и ще се радват да се срещнат с киноманите.

Третият фестивален ден – 20 юни (петък), започва в 21.00 часа с прожекцията на един от най-добрите български филми за 2013 година – „Джулай” на Кирил Станков. Самият режисьор и една от главните актриси във филма – Касиел Ноа Ашер, ще бъдат специални гости в Севлиево и ще очакват впечатленията и въпросите на публиката.

От 22.30 часа в петък е предвидена прожекцията на прекрасния филм на Стефан Роблен „А защо да не живеем заедно?”. В актьорския екип са легенди като Джералдин Чаплин, Джейн Фонда, Пиер Ришар, Ги Бедос, Клод Риш и младия Даниел Брюл.

Четвъртият фестивален ден в Севлиево е 21 юни (събота), когато от 21.00 часа киноманите ще имат възможност да видят най-новата творба на прочутия британски режисьор Кен Лоуч – „Ангелският дял”. Кан ‘12 – Награда на журито, номинация за най-добър режисьор; Сан Себастиан ’12 – Най-добър европейски филм според публиката; Европейски филмови награди ‘12 – Номинация за най-добър композитор – това са само част от признанието за работата на Лоуч.

„София Филм Фест в Севлиево” се осъществява благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община Севлиево, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма МEDIA Mundus на Европейския съюз.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730