България Север, Общество

Дряновският кмет участва в Конгреса на пациентските организации

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Кметът на Дряново Иван Николов участва в IV Национален конгрес на пациентските организации, който се проведе във Велико Търново от 13 до 15 юни.

Конгресът се организира от Национална пациентска организация и се реализира под егидата на Община Велико Търново, а основната му тема бе: “Сътрудничество между пациентските организации и институциите на национално и местно ниво”.

Конгресът събра близо 150 участника от десетки общини в България, Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта, Програма Достъп до информация, представители на пациентски организации от Сърбия, Гърция и Македония, представители на другите национално представителни организации за защита правата на пациентите и пр.

Програмата бе разпределена в три дни, а първият бе посветен на пленарни сесии, в които бяха представени добрите практики и опитът на пациентските организации от една страна с местната власт, а от друга – с националните институции.

В този ден думата взе и кметът на Дряново д-р Иван Николов, който представи политиката на Националното сдружение на общините в Република България.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730