България Север

Стартира реконструкцията на водопроводната мрежа в 2 селата

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Днес бе даден официален старт на проекта за реконструкцията на водопроводната мрежа на севлиевските села Петко Славейков и Кръвеник, с традиционната първа копка.

Церемонията се състоя в с. Кръвеник в присъствието на кмета д-р Иван Иванов, представители на фирмите-изпълнители инж. Георги Станилов, Венцеслав Панчев, инж. Мирослав Стефанов, инж. Николай Костурков, Георги Лисичков, зам.-кметовете на Севлиево, гости и жители от селото, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

“Най-ценно от всичко е водата, защото без вода няма живот. Тази важна стъпка за реализирането на проекта ще подобрят живота на хората в двете села. Не са малко трудностите, през които минахме и това събитие е резултат от усилената работа на Общинската администрация през последната година и половина“, каза кметът Иван Иванов.

От своя страна инж. Георги Станилов сподели, че тръбите, които ще се положат ще бъдат ползвани поне сто години и гарантира за качественото и безкомпромисното изпълнение на проекта.

Проектът предвижда реконструиране на водопроводната мрежа в с. Кръвеник с дължина 5 582 м. и подмяна на водопроводната мрежа на с. Петко Славейков с дължина 16 446 м.

По този начин ще се повиши сигурността на водоснабдяването на двете села, хигиенните и санитарни изисквания, ще се намалят загубите на вода и ще се подобри качеството на ВиК услугите.

Проектът е на стойност 4 886 990 лв. без ДДС и се финансира по Мярка 321 по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. (ПРСР), подкрепена от Европейския Земеделски Фонд за Развитие на Селските Райони (ЕЗФРСР).

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730