България Север, Общество

“Приказка за зеленоокия принц”

театърс

“Приказка за зеленоокия принц” е името на театралната постановка, която Общински съвет по наркотични вещества, Център за обществена подкрепа при Община Габрово и Театрална формация „Гаргара“ организират съвместно по случай 26 юни – Световен ден за борба с наркотиците и нелегалния трафик.

Инициативата е също и краен продукт от опита за социално експериментиране в Община Габрово от партньорите ОбСНВ, ЦОП и НЧ „Христо Смирненски 1949, във връзка с реализацията на проект „Младежи без граници: добри практики в управлението на младежки центрове и работа с младежи в риск“, изпълняван от Фондация С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи.

Събитието ще бъде проведено в сградата на НЧ „Христо Смирненски 1949“, в кв. Русевци, от 18.00 часа. На импровизирана сцена в читалището доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, потребители на Центъра за обществена подкрепа и актьори от Театрална формация „Гаргара“ ще представят премиерата на съвместната си постановка, чрез която заявяват категоричната си позиция в борбата срещу дрогата.

Това е ден, в който трябва всички да обединим усилията си срещу измамното удоволствие, които предлагат наркотиците. Ние от Общински съвет по наркотични вещества, Център за обществена подкрепа при Община Габрово и Театрална формация „Гаргара“ подкрепяме младите хора от града и казваме не на наркотиците, не на зависимостите, не на „безбъдещето”! Защото именно младите хора са бъдещето, те са тези, които градят новия, свободен за всички свят.

“Призоваваме всички млади хора от нашия град – бъдете информирани, не позволявайте на незнанието да провали живота ви, бъдете активни, развивайте своите умения и таланти, за да можете да взимате правилни решения!

На 26-ти юни правилният избор е да се присъедините към нашите млади таланти, с които ще ви бъдат излишни всякакви стимуланти!

Талантливите габровци, които ще вземат участие в хепънинга и ще заявят своята антидрога позиция, благодарение на своите таланти, са: Театрална формация “Гаргара”, Младежка формация “Фолклорен дух”, Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества към Община Габрово, Потребители и клиенти на Център за обществена подкрепа към Община Габрово

Заповядайте с нас да кажем „ДА” – „ДА” на надеждата, че можем да живеем свободни от зависимости! „ДА” – на увереността ни, че бъдещето се гради от нас и зависи от нас! Мого изненади и подаръци очакват гостите на читалището. Усмивките и доброто настроение са гарантирани!”, споделят организаторите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730