България Север

Без разрешение събориха пасарелката над ул.”Неофит Рилски”

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В деловодството на Община Габрово не е постъпвало писмено уведомление от страна на собствениците на MK “Янтра” за събаряне на топлата връзка, преминаваща над улица „Неофит Рилски“, информираха от администрацията на кмета.

Съгласно Закона за устройство на територията /ЗУТ/, чл.197, ал.1, премахването на негодни за ползване или застрашаващи сигурността строежи се извършва от собственика „след като уведоми общинската (районната) администрация и Агенцията по геодезия, картография и кадастър, и след одобряване на План за управление на строителни отпадъци по чл. 11 от Закона за управление на отпадъците“. В зависимост от вида на строежите, сложността и характера на премахването, главният архитект на общината (района) може да издава задължителни технически предписания.

В четвъртък сутрин, експерти от отдел „Устройство на територията“, по време на рутинна проверка по друг сигнал, са станали очевидци на събарянето. Веднага е съставен протокол, с който се констатира разрушаването на пасарелката.

От Общината припомнят, че улица Неофит Рилски бе цялостно асфалтирана през изминалия месец в рамките на водния проект. Обектът все още не е предаден на Възложителя Община Габрово и е строителна площадка, стопанисвана от друг изпълнител по проекта.

След приключване на разчистването ще бъде съставен нов протокол, в който точно ще се установят нанесените по новата пътна настилка щети. Община Габрово ще изиска възстановяване на асфалтовата настилка по цялата ширина на пътното платно.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730