България Север

КЗК отмени избора на изпълнител по строителството на парка Маркотея

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Габрово за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Основни строителни дейности по проект „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на гр. Габрово“, в частта по Обособена позиция № 3 „Благоустрояване на парк „Маркотея“ град Габрово“.

Проучването по преписката показа, че при връщането на процедурата за повторно разглеждане възложителят не се е съобразил с указанията на Върховния административен съд да включи гаранционните срокове и срока за изпълнение на поръчката в методиката за оценка на офертите като елементи на техническата оценка по показател „Организация и изпълнение на строителните работи“. В резултат на това оценителната комисия не е съпоставила и сравнила предложените от участниците срокове за изпълнение и гаранционните такива.

На следващо място КЗК намира, че оценителната комисия не се е съобразила с решението на съда и не е извършила необходимата повторна оценка на техническите оферти, като нито в протоколите на комисията, нито в решението за избор на изпълнител на поръчката се съдържат мотиви за поставените оценки на техническите предложения, което опорочава процеса на оценяване.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане, оценка и класиране на техническите предложения на участниците съобразно мотивите в решението.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730