България Север

Благодетели от Габрово и Севлиево – в основата на тържествата на Шипка

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

Чествания на тържествата на връх Шипка са възможни най-вече благодарение на гражданите и фирмите от нашия регион. Това заяви областният управител на Габрово Николай Григоров пред медии.

Той коментира отказа на Министерски съвет да подкрепи честванията на Върха с мотива, че няма достатъчно средства. “Казвам го, за да подчертая и специално да благодаря на всички граждани, институции, фирми и неправителствени организации, които правят така, че честванията да станат възможни и да не се провалят”, каза Григоров.

Досега всяка година Министерски съвет е помагал със средства, които да покрият разходите за Националната гвардейска част, обясни още губернаторът на Габрово и сподели, че в тази трудна ситуация “ръка са протегнали” изключително много фирми от нашия регион. “Ако говорим за гражданското общество ето – за мен това е най-яркият пример как то защитава националните и моралните ценности. Когато има обща кауза, нещата могат да се случат. Много хора се включиха и с доброволен труд, това което не се вижда, но аз искам и на тях да благодаря”, допълни още областният управител на Габрово.

В навечерието на кулминацията на честванията – 23 август,  Николай Григоров се обърна към всички граждани с уверението, че тържествата ще бъдат проведени така, както са обявени, независимо от обективни и субективни фактори – институции и климатичните условия, като изрази личната си благодарност към всички дарители: Банка ДСК, Елви ООД, Идеал стандарт – Видима АД, Мехатроника АД, Мобилтел АД, Обществен дарителски фонд – Габрово, Пирин спринг, Ротари клуб – Габрово, Сдружение на работодателите и индустриалците „Дързостта да бъдеш първи”, Северно централно горско предприятие, СиБанк, Технополис, Фондация работилница за граждански инициативи, Фотоплейс бг, Хамбергер България ЕООД и Хелиос.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730