България Север

Пореден епизод на сериала “Ало, ало”, с участието на 76-годишна дама

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровските криминалисти разследват пореден случай на телефонна измама, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Престъпниците и този път са използвали добре познатата схемата, с “пострадал роднина, нуждаещ се спешно от пари за операция”. Този път жертва на измамниците стана 76-годишна габровка.

Възрастната дама обяснил пред полицаите, че непознат мъжки глас й съобщил по телефона, че внучка й е настанена в болница, а за лечението й били нужни средства. Бабата не се усъмнила в достоверността на казаното от гласа в слушалката, събрала спестяванията си и предала 900 лева на мним представител на болничното заведение.

По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията отново напомнят, че измамниците са изключително изобретателни в методите на извършване на престъпленията. Използват разнообразни сценарии и подходи, като престъпните им намерения са насочени основно към възрастните хора, които са лесно податливи на манипулация.

При подобни срещи и получени предложения, преди да предприемат каквито и да било действия, гражданите трябва задължително да се консултират с близки и роднини, или да позвънят в полицията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730