България Север, Общество

Полицията в Габрово ще има своя страница във Фейсбук

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Почти всеки в България разполага със свой профил във Фейсбук, ето защо Областната дирекция на МВР – Габрово ще се присъедини към социалната мрежа.

Като причина за обръщането към интернет платформата униформените изтъкват желанието си за бърза и адекватна обратна връзка с онлайн общността. Това стана известно по време на съвместната пресконференция на директора на Областната полиция гл. инсп. Борислав Бончев и неговия заместник комисар Денислав Донков, състояла се миналата седмица в Габрово.

Денислав Донков и Борислав Бончев © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Денислав Донков и Борислав Бончев © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

“В процес на включване сме с наша страница във Фейсбук, където ще бъдем отворени за получаване на всякакъв вид сигнали за престъпления и нарушения. На нея ще можем да получаваме също информация, свързана с дейността на полицията – снимков материал, анонимни сигнали, каквото и да било още – неправилно паркиране и др.”, сподели пред журналистите комисар Донков.

Във връзка с наболялата в последно време тема на габровци относно неправилното паркиране на автомобили в града, гл. инсп. Бончев информира, че гражданите, които подават снимков материал в полицията, често пъти не желаят да станат свидетели по съставянето на актовете.

“Хората очакват само “по една снимка” органите на реда да вземат отношение и не всички са склонни да довършат до край тази си проява на гражданство. Все пак постъпилият при нас материал, под формата на снимка, се използва като основание да бъде санкциониран съответния водач на автомобила”, каза Борислав Бончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730