xOld 2, България Север

Никола Митев: Целта ми е да не допусна повторение на мандата за ДПС в Габрово

Водачът на листата на ББЦ в 7 МИР и майка му Ива Николова, снимка: Предизборен щаб “България без цензура”

29-годишният Никола Митев е единственият председател на младежка организация на партия, който е и водач на листа. Освен това е шеф на предизборния щаб на ББЦ, а партийната му кариера стартира от служител в пресцентъра. Беше и министър на младежта “в сянка” в проектоправителството на Бареков, обявено през юни. Добре че някои забелязват и младите, че иначе ще брадясат, докато чакат, казва майка му – известната журналистка Ива Николова. Всъщност Никола и сега е леко брадясал, но не от чакане, а небрежно в стил “Бареков”.

Митев е водач на листата на ББЦ в Габрово. Мястото е престижно, но съвсем не носи сигурно депутатство. Габровският избирателен район е малък, с едва четири мандата, които досега се взимат от големите партии. Младият политолог твърди, че позицията му в партията е позволявала да си избере и по-избираемо място. Аз съм с корен от Балкана, познавам балканджиите и искам да им помогна, на шопите ще ми е по-трудно, отсича кандидатът. Поставил си е за цел поне да не допусне повторение на мандата за ДПС в района.

“Не съм ангажирана с ББЦ, но мразя това изборно тото на големите партии – знам им кътните зъби, наясно съм после как ще се коалират и как ще се съешат. Много искам някой да им го развали”, вклинява се в разговора Николова. Това е от малкото неща, които устатата журналистка успява да каже за сина си. Погледнати отстрани, Никола и Ива са като куче и котка. Такива, които не могат един без друг. Постоянно спорят обаче последната дума е на политика. Умело си служи както с думи, така и с жестове, няма как да не е закачил нещо и от баща си – актьорът Страхил Митев.

Никола Митев е възпитаник на Класическата гимназия в София, но е отгледан в Габрово и в семейната къща в Боженци. Дядо му – художникът Никола Николов, е създател на Дома на хумора и на Художествената галерия. Покрай Ива Николова е закърмен с политически разговори, медийни истории, кампании… Приет е да учи в Страсбург, но избира Софийския университет и твърди, че оттогава хобито му е да търси смисъл в решението си да остане в България. Не е ли по-естествено Митев да е в редовете на класическата синя десница, чийто кандидат за кмет на Габрово беше майка му? Ива е категорична, че на частичните избори през 2010 г. именно тук е изпробвана схемата „Костинброд” под носа на десните партии: „Никола стоя до мен през цялото време, правеше кампанията и след като видя как продават майка му на кило, не иска да чуе за тях.”

След авантюрата в Габрово Николова се върна в медиите, като известно време беше водеща в сутрешния блок на ТВ7. Там тя наследи за няколко месеца Николай Бареков в рубриката “Гореща точка”, където новият политик продължи редовно да се изявява, вече в новата си роля.

Преди да се захване с политика, Митев пък беше водещ на “Джамборе” по Дарик радио, което напусна преди три месеца след 12 години в ефир. Развивал е и собствена фирма в ИТ сектора. По думите му това е единственият бизнес, в който държавата не се намесва, благодарение на което се развива изключително успешно. По този въпрос шефът на щаба на ББЦ за първи път е в лек дисонанс с партийния си лидер. На тези избори Бареков се явява под лозунга „Държава с грижа за народа!”

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА КП „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ С НОМЕР 13 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730