България Север

Кръговото на Консултативна е почти готово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Реконструкцията на кръстовището при Консултативна поликлиника, обединяващо едни от най-натоварените градски пътни артерии – улиците “Брянска”, “Стефан Караджа” и “Емануил Манолов”, е на финален етап и скоро ще бъде окончателно завършена. Това съобщиха от Община Габрово.

В района на кръстовището са изпълнени измествания на подземните комуникации, изградени са ново улично осветление и дъждовна канализация, положени са новите бордюри, оформящи основните елементи на съоръжението и предвидените нови асфалтови настилки без последния износващ пласт. Голяма част от тротоарните настилки също са готови, предстои да бъдат изпълнени новите бордюри и тротоара по ул. “Брянска”.

В момента се работи по изграждане на директната пътна връзка от ул. “Стефан Караджа” в посока ул. “Емануил Манолов”. В основния кръг и по изградените разделителни острови в участъка се извършват дейностите по озеленяване, а в зелената площ на ул. “Брянска” вече е изградена поливната система. Терасира се целият участък, в който ще бъдат оформени и пешеходни алеи. Предстои да бъдат монтирани ново парково осветление и обзавеждане.

До края на месец октомври предстои окончателното полагане на всички асфалтови пластове, на хоризонтална маркировка и завършване на озеленяването в обхвата на кръстовището. Обектът е част от Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда, финансиран по оперативна програма.

Реализирането на тази инвестиция беше предшествано от подмяната в същия участък на хранителни и магистрални водопроводи в изпълнение на дейностите по Интегриран проект за водния цикъл на Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В последствие бе възстановена и асфалтовата настилка по цялата ширина на пътното платно на ул. “Брянска”, от кръговото кръстовище до кръстовището при мост Игото, и на ул. “Скобелевска” в участъка до моста при Драматичния театър.

Вече започна и в рамките на първата десетдневка на месец октомври ще приключи възстановяването на настилките по ул. “Брянска” в участъка от кръговото кръстовище до пресечката за гаровия площад.

Възстановени са и настилките по бул. “Априлов”  в участъка от Шиваров мост до ул. “Юджийн Скайлър”. След подмяната на последния водопровод по булеварда ще бъде асфалтиран и оставащият участък до мост Игото.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730