България Север

Израелският младежки оркестър и хор на Петах Тиква гостува в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Израелският младежки оркестър и хор на град Петах Тиква ще гостува в четвъртък, 9 октомври, в Габрово, информираха от местната общинска администрация.

Посещението им в България е в чест на българските пожарникари и главен комисар Николай Николов и ангажирането им в спасителна операция по време на пожара в израелската планина Кармел. Той избухва през месец декември 2010г. и е най-големият в историята на Израел. Унищожава 12 000 акра гора, около пет милиона дървета и почти половината от природния резерват в планината. За възстановяването на района ще са необходими десетилетия, а щетите се оценяват на 454 милиона долара.

Оркестърът и хорът ще изнесат концерти в общо пет български града. Турнето се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова и н. пр. Шаул Камиса Раз, посланик на държавата Израел в България.

На посещение в Габрово ще дойде лично кметът на Петах Тиква – Ицик Браверман. Концертът ще се състои в Дом на културата „Емануил Манолов“ на 9 октомври, четвъртък, от 19.00 часа, а входът е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730