България Север, Общество

КНСБ – Габрово отбелязва Световния ден за достоен труд

снимка: КНСБ – Габрово

снимка: КНСБ – Габрово

По повод Световния ден за достоен труд, 7 октомври, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово предвижда провеждането на изнесена мобилна приемна в предприятия в четирите общини на Габровска област с цел информиране и консултиране на работници и служители, в т.ч. и младежи за техните трудови, осигурителни и синдикални права и разглеждане на проблеми, които стоят пред работниците и възможности за тяхното решаване.

Паралелно с това ще се предлагат и безплатни трудово-правни и осигурителни консултации в офисите на синдиката в региона.

По инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите от 2008 г. насам, на 7–ми октомври се отбелязва Световният ден на достоен труд. Това е денят за мобилизиране по целия свят. Ден, когато всички синдикати по света се застъпват за достойния труд и застават зад действия, призоваващи за възвръщане на икономическия растеж и за изграждане на нова глобална икономика, поставяща хората на първо място.

През последните 2 години половината от семействата изпитаха безработицата или критичното въвеждане на непълно работно време, като междувременно милиард и двеста милиона души продължават да живеят в крайна бедност. Основните права за синдикално представителство и колективно трудово договаряне са под заплаха в много държави и под директна атака в други.

Затова на 7-октомври тази година, КНСБ и другите синдикати по света отново ще се мобилизират, ще организират събития и дейности, настоявайки за достойни работни места и пълно зачитане на правата на работниците.

За повече информация:

ГАБРОВО
тел.: (066) 80-53-71
e-mail: gabrovo@citub.net
ул.”Брянска” 30, ет. 10, ст.1

СЕВЛИЕВО
тел.: (0675) 3-35-07, 0885 970 345,
e-mail: veska_beneva@abv.bg
ул. „Стара планина” 34

ДРЯНОВО И ТРЯВНА
тел.: 0885 970 484,
e-mail: knsb_dryanovo@abv.bg, Дряново, ул. „Никола Мушанов” 3
e-mail: knsb_tryavna@abv.bg, Трявна, ул. „Ангел Кънчев” 89

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730