България Север

Трявна събра микробиолози на конгрес, с международно участие

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От 7 до 10 октомври в Трявна се провежда тринадесетият конгрес на микробиолозите в България с международно участие, информират от местната общинска администрация. В хотелски комплекс 110 представители на микробиологичната наука от България, Франция, Австрия, Англия, Русия, Украйна, Португалия, Сърбия и Македония ще представят своите постижения в тази област.

снимка: Община Трявна

снимка: Община Трявна

Конгресът беше открит от акад. Ангел Гълъбов – вирусолог, Председател на секция „Микробиология“ към Съюза на учените в България, който поздрави участниците, изрази своето съжаление за състоянието, в което се намира българската наука, в т. ч. и микробиологията, и благодари на всички, които въпреки затрудненията, продължават своята апостолска дейност и резултатите са налице.

Акад. Гълъбов обясни защо Трявна е предпочетен за домакин на форума – заради това, че се вижда на практика напредъкът на една Община и заради забележителното архитектурно-художествено и историческо наследство.

Кметът на общината инж. Драгомир Николов поздрави участниците, като благодари за високата чест престижният форум да се проведе в Трявна, за високата оценка за развитие на общината, пожела успешна работа на всички и препоръча на участниците да отделят време за запознаване поне с част от уникалните възрожденски обекти, потапяйки се в атмосферата на изконния български дух .

снимка: Община Трявна

снимка: Община Трявна

В края на тържествената част всички бяха приятно изненадани от музикалния поздрав, отправен към тях, от ученичката Василена Василева и нейната преподавателка Манка Билчева от Школата по изкуствата при НЧ “Пробуда 1924“ гр. Плачковци, които със своите изпълнения от българския фолклор развълнуваха гостите и предизвикаха техните бурни аплодисменти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730