България Север, Спорт

Първото хандбално дерби за сезона “Бъки” – “Етър 64″ е тази събота

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Първото дерби за сезона между двата най-добри отбора в женската „А“ хандбална група „Бъки“ и „Етър 64“ е тази събота /11.10.2014 г./ В зала „Орловец“ Вицешампионките ще посрещнат шампиона за последните няколко години „Етър 64“ и са сериозно амбицирани за победа. Габровският тим е на първото място във временното класиране с две победи, а „болярките“ са на трета позиция, но са и са и с мач по-малко.

Предпоставките за успех на „Бъки“ са доста добри. Отборът на „Етър 64“ от този сезон е без най-опитната си състезателка Зоя Стефанова, която се оттегли, а топреализаторката на тима Станислава Димитрова се възстановява от травма. Състезателна дейност прекратиха Първолета Димова и Кристина Стефанова, и на практика треньорката Йонка Генчева разполага с един различен отбор. Водещи фигури в него са капитанката Даниела Коцева, с която по традиция габровските хандбалистки се справят трудно, Маги Дончева и великолепната вратарка Десислава Николова.

Отборът на „Бъки“ пък се сдоби с няколко нови попълнения.

За женския състав заигра и Лора Сарандева, която през последните два сезона беше топ реализатор на тима от родния си град „Нове 99“ (Свищов). От отказалия се от участие в първенството „Васил Левски“ (Нови Пазар) бяха привлечени вратарките Ралица Тонева, Виктория Маринова и поливалентната Жанета Емилова. В същото време гръбнакът на тима от миналото първенство беше запазен. Треньорката Веселина Златева отново може да разчита на лидерките Силвия Атанасова, Лидия Ковачева, Ралица Тодева и Боговеста Йосифва, и това превръща „Бъки“ в сериозен претендент за титлата през този сезон. Дали това действително е така ще покаже първият мач с шампионките в събота.

Двубоят е с начален час 15.00 и ще бъде ръководен от плевенската двойка международни рефери Силвия Марковска и Йонко Вутов.”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730