България Север

В Габрово обстановката продължава да е усложнена

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Снеговалежите на територията на община Габрово спряха, но обстановката продължава да бъде усложнена.

От Енерго-Про съобщават, че без ток са около 50 села.  В момента по отстраняване на авариите работят 25 екипа на дружеството, сред които допълнителни екипи от Добрич, Варна и Шумен.

28 октомври (вторник) е обявен за неучебен ден за училищата. Детските градини и ясли ще приемат деца. Апелираме към гражданите да бъдат особено внимателни при придвижване и избягват минаването под дървета и стрехи на сгради.

От Топлофикация Габрово съобщиха, че вече е започнало топлоподаване към техните абонати.

Движението през прохода Шипка е възстановено. Проходът е проходим при зимни условия. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят за  к.к. Узана  е заснежен и проходим при зимни условия. Видимостта е силно ограничена – до 20 м. Температурата на въздуха  е минус 4°С.

Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново.

Общински пътнически транспорт изпълнява своите задължения в условията на зимна обстановка. Възстановено е движението по направлението – Недевци – Лютаци, както и  селските линии. При зимни условия е движението на автобусите в посока Габрово – Севлиево, Габрово – Трявна и Габрово – Дряново – В. Търново. Автобусите за гр. София се движат по разписание.

Продължават да не се движат влаковете между гарите Царева ливада – Габрово, поради липса на напрежение в контактната мрежа. За гражданите, които ползват ж.п. транспорт, от автогара Габрово, по разписанието на влаковете, е осигурен автобусен транспорт до гара Дряново.

За ликвидиране на последиците от обилния снеговалеж, община Габрово привлече допълнителни сили от местни дружества, разполагащи с подходяща техника, както и от ДП «Транспортно строителство и възстановяване». Общият брой възлиза на 20 машини. Те са съсредоточени в разчистване на пътищата към селата и улици в града.

Нови десет екипа от местни дружества са сформирани днес. Те работят по изрязване и отстраняване на  паднала дървесна маса в градската част.

На телефоните на Общ.СС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка, можете да потърсите помощ на тел.112.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730