България Север

Екшън в Горна Росица! Въоръжени отвлякоха четирима

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Страховит екшън се разигра в севлиевското село в Горна Росица. Въоръжени отвлякоха четирима, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В четвъртък, около 03.30 часа, в севлиевската полиция бил получен сигнал от 20-годишен мъж от с. Горна Росица, който съобщил, че същата нощ, той и трима негови приятели от селото – на 22, 21 и 19 години, били отвлечени.

Мъжът обяснил, че около 01.00 ч., докато се придвижвали по улица в селото с лек автомобил „Фолксваген Голф”, били застигнати и засечени от лек автомобил „Мерцедес”. След като спрели, от „Мерцедес”-а слезли двама мъже, които ги заплашили с нож и пистолет и им отнели мобилните телефони.

Единият от извършителите се качил при тях и принудил водача да потегли в посока с. Яворец. Непосредствено зад тях се движил съучастникът му с л.а. „Мерцедес”.

След като отбили по страничен черен път и автомобилите спрели, потърпевшите, използвайки невниманието на извършителите, успели да избягат и да се придвижат до с. Яворец. Там, от дома на свои познати сигнализирали в полицията.

Предприети били незабавни оперативно-издирвателни и заградителни мероприятия и няколко часа по-късно извършителите били установени. Това били 25-годишен мъж от София и 21-годишен севлиевец, които периодично пребивавали в с. Горна Росица.

Двамата са задържани в жилищата им. „Мерцедес”-ът, с който извършили престъплението, е установен, намерени и иззети са използваните от тях нож и газов пистолет.

Лекият автомобил „Фолксваген Голф” бил открит опожарен в ливада в землището на с. Горна Росица. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

По първоначални данни, деянието е извършено след употреба на алкохол, без ясни мотиви и цел. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730