xOld 2, България Север

Предизборна и управленска програма на ГЕРБ – нищо общо!

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В предизборната програма на партия на ГЕРБ, тунелът под Шипка е записан като приоритет, но в програмата на управление на правителството на Бойко Борисов приоритет са вече други неща – автомагистралите “Струма” и “Хемус”, и софийското метро. Това заяви пред журналисти в Габрово народният представител от коалиция БСП лява България Кирил Добрев.

“Доколкото си спомням Борисов изпрати в Брюксел 5 свои министри, които да договарят европейските оперативни програми. Те се върнаха с рамката, по която ще бъдат разпределяни средствата. В тази рамка, която е защитил Ивайло Московски, обаче не влиза тунелът под Шипка”, категоричен беше Кирил Добрев.

По думите му основните средства по Оперативна програма “Транспорт” ще отидат за АМ “Струма” и софийското метро, а за магистрала “Хемус” и тунела под Шипка – ако останат такива.

“По-скоро, както виждам по разчетите – едва ли ще останат средства. Тунелът под Шипка пак го отлагаме. Виждам някакво раздвояване в личността на колеги народни представители, когато са на власт и когато са в опозиция. По време на управлението на Орешарски слушах, че Тунелът трябва да бъде един европейски проект и никакви частни инвеститори не са допустими. А сега ще търсели други средства за финансиране на проекта”, заяви още депутатът.

От казаното от Кирил Добрев стана ясно, че другата седмица му предстои среща с министър Лиляна Павлова, на която ще бъде обсъден въпросът с тунела под Шипка и общата инициатива на четирима народни представители от област Габрово за пътя Севлиево – Крамолин, за който да бъдат заложени средства от Бюджет 2015.

Пред медиите социалистът сподели, че се е въздържал при гласуването на първо четене на законопроекта, внесен от депутата Цветомир Михов от ГЕРБ, касаещ промени в Закона за държавната собственост и отчуждаването на земя, като допълни, че има готовност да го подкрепи на второ четене, само ако бъдат защитени интересите на обикновените хора.

“По-добре е да накараме Съдът да работи по-бързо, отколкото да “прескачаме” малкия човек. Готов съм да подкрепя този Закон, не за да стане по-бързо тунелът под Шипка, а за да могат всички инвестиционни и държавни процедури в България да се случват по-бързо”, обясни Добрев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730