България Север, Общество

Над 20 000 лв. за преодоляване на последствията от пороите

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Над 20 000 лв. получи Община Габрово като дарение за преодоляване на последствията от пороите от партньорските градове Митвайда и Аалст.

19 590 лв. са средствата от град Митвайда, Германия, като половината от тях са осигурени от физически лица, а станалите от бюджета на Общината. По волята на дарителите те ще бъдат разпределени, като 50 % от сумата ще бъде насочена за подпомагане на пострадалите жители на Враниловци, а останалата част за ликвидиране на последици от бедствието.

3000 лв. от общинския си бюджет дари и град Аалст, Белгия, които също ще бъдат насочени за възстановителни работи.

“Не за първи път в труден момент побратимените ни градове ни подават ръка. Благодаря на всички хора, институции и организации за солидарността, съпричастността и готовността им да помогнат на Габрово. Уверявам дарителите, че средствата ще бъдат използвани, съобразно тяхната воля”, каза кметът на Габрово Таня Христова по повод получаването на дарението, информираха от местната общинска администрация.

Припомняме, че най-сериозно постаралите домакинства в село Враниловци получиха еднократна финансова помощ от Дирекция „Социално подпомагане“ в размер до 325 лв. Средствата от дарителската сметка на Община Габрово – 4 672 лв. също бяха солидарно разпределени сред най-засегнатите. Материална подкрепа под формата на вещи от първа необходимост и бяла техника оказаха още Дружество за подпомагане на България Лили Шмит и Лайънс клуб – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730