България Север

Спипаха младеж, представил фалшива диплома за основно пред КАТ

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР – Габрово бе извършена проверка по преписка, при която е било установено, че 20-годишен осъждан младеж от севлиевското село Сенник, при подаване на документи за издаване на свидетелство за управление на МПС е използвал пред сектор “Пътна полиция” документ с невярно съдържание. Лицето представило диплома за завършено основно образование без да има реално такова, информират от пресцентъра на полицията.

При друга извършена проверка в сектор “Противодействие на икономическата престъпност” е било установено, че 56-годишен мъж от Севлиево е подал също пред сектор “Пътна полиция” в Габрово декларация за смяна на свидетелство за регистрация на МПС, в която посочил неверни данни. Севлиевецът твърдял, че е изгубил официалният документ. Установено било, че свидетелството за регистрация било отнето от полицейските власти в Словения за установено нарушение на правилата за движение.

След окомплектоване на материалите, преписките ще бъдат изпратени в Района прокуратура – Габрово за образуване на досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730