България Север

Отново отложиха делото за смъртта на Десислава и бебето

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Състав на Габровския окръжен съд отложи разглеждането на наказателно дело от общ характер № 100 от 2014 година, поради неявяване на подсъдимата С.К.

Делото е образувано по внесен от Окръжна прокуратура – Габрово обвинителен акт против двама лекари от “Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ “Д-р Тота Венкова” – Габрово, за това, че през периода 18 септември – 4 октомври 2013 г., Д.А. като началник (завеждащ) отделение и дежурен лекар и С.К. като дежурен лекар, нарушили Закона за лечебните заведения и други разпоредби свързани с упражняваната от тях дейност, като всички пропуски и нарушения довели до причиняване на смъртта на новородено бебе на 26 септември 2013 г. в неонатологичното отделение на МБАЛ – Габрово и до смъртта на майката на детето на 4 октомври 2013 г. в УБАЛ в Плевен.

В късния следобед на 22 януари 2015 г. в Окръжен съд – Габрово е била получена молба от защитника на С.К. за отлагане на делото. В молбата е посочено, че подсъдимата е приета по спешност в кардиологично отделение на габровската болница, като състоянието й не позволява личното й явяване в днешното заседание.

С оглед повдигнатото на С.К. обвинение за извършено тежко престъпление по чл.123 ал.3 пр.ІІ във вр. с ал.1 от НК, присъствието й при разглеждането на делото е задължително. Съобразявайки становищата на страните и разпоредбата на чл.271 ал.2 т.2 от НПК съдът отложи разглеждането на делото, като задължи подсъдимата да представи доказателства относно уважителната причина за неявяването й в днешното заседание.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 9 март.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730