България Север, Общество

Да помогнем на Денимир да преодолее болестта!

снимка: www.gabrovodaily.info

29-годишният габровец Денимир Велчев се нуждае от помощта ни. От 2009 г. той страда от рядък вид чернодробен тумор. За съжаление в България не може да се проведе лечение за него. Неговите роднини събират средства за специализирано лечение в чужбина. Немската клиника Hallwang предлага възможност за лечение на Денимир, но стойността за първия месец е 83 000 евро.

Над 1200 лв. на месец отделя семейството на младия габровец за лекарства, хранителни добавки, медицинска сестра, алтернативни терапии и други специфични нужди, съпътстващи заболяването на Денимир.

“Денимир има разностранни таланти – през 2003 г. печели националния конкурс по ораторско майсторство на английски език; той рисува, пише текстове и музика за рап групата „Забив“. Възпитаник е на Националната Априловска гимназия. Освен това е изиграл няколко главни роли в постановките на университетския театър във Велико Търново, където през 2007 г. завърши Приложна лингвистика с английски и японски език. През 2009 неговата новела „Последната страница“ спечели конкурса „Новелови награди“. Малко хора също така знаят, че името му е включено в Kнигата на бележитите габровци за XX век. Денимир е и един от първите комици в България, които правят stand-up comedy. От 2012 работи за образователната онлайн платформа „Уча.се“ и прави уроци по история за 8 и 9 клас.”

Stand up comedy Денимир и Приятели

В подкрепа на Денимир се организира в София на 28 януари от 20 часа благотворителното събитие „Stand up comedy Денимир и Приятели“. Мястото ще бъде уточнено допълнително във Фейсбук тук. Входът е свободен, но всеки може да дари средства за Денимир според възможностите си.

Банкова сметка за набиране на средства

Обединена българска банка (ОББ)
IBAN: BG22UBBS80021007872930
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Денимир Николаев Велчев

Дари онлайн

Дарения за Денимир могат да се правят и в онлайн платформата My Cause, в която през последните дни са събрани над 1000 долара. Ето и линк към страницата на Денимир.

Във Фейсбук има и специална група „В помощ на Денимир / Help Denimir“.

Източник: Gabrovodaily.info