България Север

Кметът на Габрово – нещатен сътрудник

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Нещатният сътрудник Таня Христова до народния представител Цветомир Михов Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кметът на Габрово Таня Христова е нещатен сътрудник на народния представител от ГЕРБ Цветомир Михов, показа справка в регистъра на нещатните сътрудници, публикуван на интернет страницата на парламента. Градоначалникът ни съветва Михов в областта на образованието. Чудно защо по въпросите на регионалната политика г-н Михов не се допитва до градоначалника, а е избрал по-слабо известния Димитър Стоянов.

На представители на местната власт разчита и Кирил Добрев от Коалиция “БСП лява България”. Негов сътрудник е бившият кмет на Севлиево и народен представител в предишния парламент Йордан Стойков. И той като Михов има още един сътрудник.

Председателят на ДПС в Севлиево Ердоан Узунов пък е сътрудник на Четин Казак по икономическите въпроси. В законодателната област юристът се допитва до Фатме Илияз.

Другият народен представител от ГЕРБ Добромир Проданов  няма все още регистрирани сътрудници.

Нещатните сътрудници на депутатите получават пропуск, благодарение на който имат свободен достъп до сградите на Народното събрание. Възнагражденията им се осигуряват от представителните пари на парламентаристите.

Според правилника на Народното събрание всеки избраник има право на сума, равняваща се на две трети от основното месечно възнаграждение, от която да плаща за сътрудници, консултации, експертизи, помещения и други дейности, свързани с работата му. Парите се дават на парламентарните групи, а всеки депутат е задължен на три месеца да отчита разходите си.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730