България Север, Общество

Доброволчески клуб на учениците от НАГ

снимка: ИМКА

снимка: ИМКА

В началото на седмицата в една от стаите на Национална Априловска Гимназия в Габрово, около 15 ученика учредиха “Доброволчески клуб на учениците от НАГ”. Създаването на клуба е насърчавано и подкрепяно от ИМКА Габрово, споделиха от неправителствената организация.

снимка: ИМКА

снимка: ИМКА

На срещата присъстваха ученици-доброволци, директорът на НАГ г-жа Рачевиц, координаторът на доброволците г-жа Костадинова, представители на други организации, работещи с доброволци: ИМКА Габрово, АЕК Етър и Регионална библиотека “Априлов-Палаузов”. Всички участници в срещата разписаха Учредителен протокол.

снимка: ИМКА

снимка: ИМКА

Доброволците и техният координатор заложиха целите си до края на годината – да провеждат интервюта за училищния вестник, да правят снимки от живота в училището, сами да организират и провеждат събития в гимназията, да си партньорстват с други организации и да участват в различни проекти.

снимка: ИМКА

снимка: ИМКА

Доброволците осъзнават, че имат нужда от подкрепа и дадоха заявки за няколко обучения, които да им помогнат по-лесно да се справят със задачите които са си поставили.

снимка: ИМКА

снимка: ИМКА

“Екипът на Младежкия Информационно Консултантски Център – Габрово и ИМКА Габрово винаги е подкрепял доброволчеството в региона и ще продължи да оказва подкрепа на новосъздадения клуб, като обучава, насърчава и осигурява доброволци-ментори. МИКЦ Габрово предоставя възможност за различни обучения, на база заявка за консултация и допълнително договаряне.”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730