България Север, Общество

Днес е Световният ден за здравословни и безопасни условия на труд

снимка: Областна администрация – Габрово

За първа година в област Габрово ще отбележи Световния ден посветен на безопасните и здравословни условия на труд. Официалният ден е 28 април, а кампании за здравословни работни места се провеждат от 2000 г. насам и са един от основните инструменти за повишаване на информираността по въпроси, свързани със здравето и безопасността при работа, и за насърчаване на идеята, че доброто здраве и безопасност са добри за бизнеса.

Инициативата е на Областния съвет по условия на труд и цели да повиши осведомеността относно значението на безопасността и здравето на работниците и служителите за европейската социална и икономическа стабилност и растеж.

Във връзка с отбелязването на световния ден, на сайта на областна администрация е публикувана анкетна карта, която всеки може да попълни и изпрати.

Днес в близост до регионалната библиотека има специална шатра, където представители на синдикални организации ще провеждат анкетно проучване сред гражданите и ще раздават материали, свързани с управлението на стреса, като един от факторите, които сериозно влияе върху нашата работоспособност и ефективност.

Данните от проучването ще бъдат обобщени и представени на 29 април, когато ще се състои заседание на областния съвет. Като част от предвидените инициативи е и работна среща с работодатели от областта на тема: „Представяне на добри практики за подобряване условията на труд“.

“Надяваме се работодателите в региона да станат партньори на инициативата като оценяваме високо усилията, които полагат те за осигуряване на безопасни условия на труд за техните служители”, споделят от Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730