България Север

“Илюзия или реалност” в Приключенски парк ”Незабравка”

илюзионист

На територията на Приключенски парк ”Незабравка”, на 22,23 и 24 май, ще се проведе тридневен обучителен семинар, предхождащ проекта “Илюзия или реалност”, който ще се състои през месец юли.

Парк “Незабравка” ще предостави на участниците, по време на обучителния семинар, поле за изява на откритата си сцена, сред красивата природа на балканския регион. Там ще се състоят репетициите на Арт групата, с интригуващо илюзионно творчество, а Станимир Кискинов – лектор, ще запознае участниците в проекта с правата на човека и равнопоставеността между половете.

“Илюзия или реалност” е проект, който подпомага социалното включване на децата и младежите от двете населени места – с. Враниловци и с. Армените, създавайки социално ангажиран магико-театрален спектакъл, който ще провокира младите хора в креативни дейности. Спектакълът ще бъде едновременно отдушник и инструмент за социална промяна. Основните теми, които са заложени в събитието са опазване на околната среда и здравеопазване.

Създадената Арт група се състои от 20 деца и младежи от двете села и Габрово и им дава възможност да реализират своя творчески потенциал, мобилизирайки специфични местни ресурси. Режисьор на спектакъла е Даниела Кискинова, Георги Петков е професионален илюзионист и ментор на децата, които ще изпълняват илюзионните номера, включени в сценария на спектакъла, а мениджър на проекта – Теодора Томова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730