България Север

Закопчаха двама, “готвили” синтетична дрога

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Двама мъже са били задържани за производство на наркотици, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В края на миналата седмица служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Габрово провели специализирана операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

В хода на акцията били задържани двамата мъже. В частен дом в Габрово, непосредствено след производство на синтетични наркотици, били арестувани 25-годишният собственик на жилището, осъждан за наркотици, и 33-годишен криминално проявен мъж от село Гергини, осъждан за грабеж.

При извършеното претърсване в домовете и автомобилите на двамата полицаите намерили и иззели бутилки с химически вещества и субстанции за производство на наркотични вещества, около 20 грама прахообразно вещество, за което полевият наркотест реагирал на амфетамин, преработен газ-сигнален револвер и патрони.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване на престъпната им дейност продължава. Започнато е досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730