България Север

Севлиевският кмет благодари на читалищните дейци

снимка: Община Севлиево

“145 години не е малко време, през което читалището в Севлиево успява да се съхрани”, каза кметът д-р Иван Иванов по повод годишнината от създаването на НЧ „Развитие-1870“. „Благодаря на всички вас за това, което правите за нашите деца, защото тук те намират място, от което черпят опит и познания за добрите български традиции и изкуство“, допълни още той. Д-р Иванов връчи поздравителен адрес на председателя на читалището и пожела на всички културни дейци да работят, да градят със същия дух и заряд, с който са го правили години наред.

Своите поздравления към ръководството на читалището поднесоха и зам.-председателят на Съюза на народните читалища проф. Атанас Герджиков, председателят на бизнессдружение „Севлиево 21 век“ Момчил Кънев и Таня Христова – експерт в РЕКИЦ – Габрово.

„През всичките тези години, читалището е съчетавало стремежите на не едно поколение“, каза председателят на НЧ „Развитие-1870“ Данаил Лалев. В нашето читалище творят повече от 600 души, допълни още той. „Това ни дава повод да вярваме, че вървим в правилната посока, че защитаваме това, което ни е завещано от поколенията. Искам да си пожелаем читалището да пребъде, да бъде крепост на духовността и българщината“.

Проф. Герджиков сподели, че със своята културна и просветна дейност първите читалища са спомогнали да я има българската държава. „Ние трябва да развиваме читалищната дейност, която да продължава да движи народа напред и да ни прави по-духовни“, допълни още той. Проф. Герджиков връчи грамоти за принос от името на Съюза на народните читалища.

Своите поздравления за празника изказа и председателят на бизнессдружение „Севлиево 21 век“ Момчил Кънев, който обеща бизнеса в града и за в бъдеще да подкрепя читалищните дейности, така, както го е правил и до сега.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730