България Север, Спорт

Нов водач в Неделната лига на Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Английската неделна лига на Габрово вече има нов лидер и това е тимът на “Веспа”. В дербито на върха, селекцията на Павел Арнаудов и Веско Николов, победи категорично “Копакабана” с 8:4. По три гола реализираха Милен Иванов и Иван Иванов, а два добави последното попълнение Владислав Симеонов.

“Марти Young Stars” постигна две поредни победи през изминалата седмица и се доближи само на победа от челната шестица. Първо, в отложен мач от 7-я кръг, момчетата на Кирил Каменополски направиха зрелищен обрат срещу ФК “Експрес”. С голове се отличиха, дебютиралите за тима, Светлозар Илиев и Димитър Димитров, допринесли сериозно за крайното 5:4. Истински голов екшън се разрази в мача им от редовния 9 кръг. Съперниците им от “Идеал Стандарт Видима” поведоха рано с два гола на Мартин Трифонов, а малко след това резултатът набъбна на 4:1. И тогава се разигра голмайсторът на тима за 2014г. Тодор Браилски, който отбеляза невероятните девет гола и донесе трите точки на отбора си, за крайното 10:5.

Лидерът и емблема на “Палаузово” Пенко Стефанов – Бате Пенко, също показа завиден голмайсторски нюх. Той откри резултата срещу “Омега” още в 12 секунда на мача, а до неговият край оформи своя хеттрик, носейки победата за момчетата от крайния габровски квартал с 4:3.

“Ястребите” записаха нова победа през тази година и също поглеждат към челните позиции. Два гола срещу “Гипсострой 08″ наниза Мартин Соколов, а краят на мача дойде при 4:0.

Друг изявен голмайстор също показа уменията си. В отложен мач от 8-я кръг Христо Минчев – Джими, отбеляза четири попадения срещу отбора на “Трите Хикса”. Два пъти за крайното 8:1 вкара и играещият президент Радослав Спасов.

Така в класирането новият лидер “Веспа” е с 22т., следван от “Копакабана” с 21, “Laziale” с 19, “2+2″ с 18, ВАС “Етъра” и ФК “Експрес” с по 16 и т.н.

При голмайсторите начело са Ивайло Райнов от ФК “Експрес” и Нено Караджов от” 2+2″ с по 13 гола, следвани от Дилян Тотев от “Ястребите” с 12 и Тодор Браилски от ФК “Марти Young Stars” с 11 гола.

Своята награда, за най – бърз голмайстор на 8 кръг – пица по избор, от пицария ФРЕШ, получи Петко Моровяков от “Копакабана”.

Следващата неделя, 31 май, предстои поредният 10-ти кръг от АНЛ Габрово, на спортен комплекс Трендафила.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730